April 1, 2009

Love/Hate?

"aku menulis post ini setelah mendapat satu sms dari salah sorang kawan rapat aku malam semalam."

AMARAN: POST INI ADA KENA MENGENA DENGAN YANG HIDUP TAPI TAKDE KENA MENGENA DENGAN YANG DAH MATI (alahmdulilah..)

pada pukul 8:52pm,tarikh 31 march 2009, aku mendapat satu sms dari seorang rakan.as follows:

"LYNN, AKU OFFICIALLY BREAK WITH ****.. AKU PUN XTAW WHY I USED CAPS WHEN TYPING THESE.. WAHAHA!! hepy bt wuried..."

maaf,nama terpaksa dirahsiakan untuk menjaga kemakmuran sejagat.

pasangan yang baru saja breakoff nie sebenarnye due2 kawan aku.in fact both pun agak rapat dengan aku.kisah percintaan mereka ini agak menarik laa jugak,mula dengan LIKE then HATE then LOVE then HATE balik.

selepas membaca sms yang dikirim,aku terus mendail nombor telefon si penghantar sms....

aku: woii mangkuk,pe bangang sangat kau nie?

si penghantar sms: haha,aku tau mesti kau akan call aku nyer..

aku: (monolog dalaman:cesh,cm nk kene early april fool prank je nie?) ahh,kau pe kene
nie?seriously ke?

si penghantar sms: betul laa,takkan aku main-main pulak...

aku: pe jadi sebenarnye?sape mintak break?

si penghantar sms: aku..

aku: bodoh laa kau..

si penghantar sms: bukan weh,ko tak paham,aku ngan die cam kawan je.

aku: duhh..memanglaa kate pn memang kawan pun before this..so die camne?citer2 dari awal..

si penghantar sms: sebenarnye,kitorang memang agak rapuh dari 2weeks ago,mase kitorang hangout,dia kata aku tak bagi attention kat die.sebab,bile die sms,aku selalu tak reply.

aku: yg kau pn satu,asal tak reply sms die?ngade2 sangat asal?

si penghantar sms: aku skang malas nk taip2 laa,call je senang skang.
aku: kau nie...dah la **** tue jenis yang memerlukan perhatian kau.cube kau imagine,kalau ko call,ape lama je kau bleh sembang,paling lama pun sejam lebih je tapi kalau kau sms kan lama boleh sembang.abs,die camne?

si penghantar sms: entahla,tak contact lagi.sekarang bile aku sms sume die xreply tak pun die kate 'leave me alone'.whatever..

aku: haa,tu laa kau,nak play with hearts pun,belajar laa dari yang pakar dulu.

si penghantar sms: yelaa2,aku tau kau pakar..

aku: tau xpe..(then aku cakap sesuatu yang tidak boleh direvealkan di sini.)

si penghantar sms: yela-yela.

aku: okla weh,nanti sembang lagi.membazir kredit aku tepon kau.hahaha.take care beb...

si penghantar sms: ok2.sayang ko gak beb.thanks for calling.

ini adalah sedikit sebnayak perbualan antara aku dan si penghantar sms.da banyak lagi yang kami bicarakan sebenarnye.pasal si penghantar sms takut die develop perasan yang lebih mendalam terhadap **** kalau lama-lama.which,i clearly thinks it is sooo weird and stupid (no offense kays..) and a few more things laa.

aku tak faham.aku juga mempunyai friends yang kapel dengan kawan-kawan sendiri even kapel dengan classmate sendiri.[same case laa nie :)] tapi ok je aku tengok bahagie jep.haha.hmm,maybe lain orang lain caranya.

conclusion is,si penghantar sms doesnt Love or Hate ****.dia hanya masih tidak mahu ada sebarang ties attach to him yet.while **** seorang yang loyal dan sentiasa memerlukan perhatian.aku harap,eventually,mereka will come around. ~amiin....

if they are really meant for each other,dont worry then,everything will be just fine...




2 comments:

seiichirosano said...

siapakah insan tersebut?
yg jelas bukan aku kn? hehehe

AngeLynn said...

ouh iya,bukan kamu..
semestinya...
:)