July 31, 2008

hari mengantuk se-dunie

hari nie bEst jugak sebab a certain-certain sOmeOne takde kat skewL
hOorAyy!!
[yEke anda happy LyNn??]
Lain-Lain faktOr adelah :: keLas p.j takde!!!
aku sebenarnye suke ber-pj tapi biLe part nak kene tukar baju Lepas tue yang aku maLeh tue..
oLeh sebab itu,aku maLas nak main PJ
hehehehe
tadi ekOt nad and dayah tengOk bOys keLas kami [5b n 5p] main boLa..
rOy suruh aku pegi tengOk cOz die wOrry sOmething might happen
aku pun pergi La meLihat...
TAKDE PE2 PUN!!!
then,aku terserempak ngan 'ehem'..
hahahaha
waving-waving as usuaL
nOte :: anas tak datang skewL hari nie, '_______'
'ehem' tue Orang yang tak sesuai senyum La..
biOLogy wat revisiOn tapi aku takde mOod fOr biO sO aku pun buat addmath..
sambiL chit-chatting same rOy,meL2 and syAf...
dOrang nie Lepas pj,tak wangi!!!
**jangan marah ha?nanti kene juaL**
dOrang cite what happen mase PJ tadi
pErgh!!!
giLe ahh kamu!!!
boLeh puLak buat camtu???
takpe La,asaL kamu gembire..
maLas aku nak amek tau sangat dah..
math bEst ari nie,beLajar Lukis2...
pLane and eLevatiOn,tajuk Last daLam buku text math fOrm 5
rase sedih puLak akuh....
pastu pegi rehat same syazana,eika tak foLLow cOz die puase..
chaiyOk-chaiyOk ka,sikit je Lagi..
naik keLas,Lepak-Lepak jap pastu gerak pegi fizik..
muLe2 semangat nak beLajar fizik,makLumLe masuk tajuk baru..
RadiOactivity
tetibe ase mEngantuk menyerang diri ku
ahh,tidakk aku tertewas..
maka dengan itu,aku pun pergi la ke port biase and prOceed with my pLan
hahahaha
arOund 12:40 aku bangun and Lepak ngan mereke
meL2 said "gud mOrning LyNn!!"
agak sengaL La die tue...
then pad and syaf teLL me sOmething
guys,sebenarnye,aku tak peduLik pun pasaL semue2 nie..wat sesak paLe aku fikir je..skang nie aku tak nak amek pOrt semue2 tue amd skang aku juz nak fOkus kat studies aku and get ready fOr triaL nanti...
abes keLas fizik mase BM puLak...
its time fOr tOday's cLimax ::
mase ngah BM tetibe ader beberape bLu-ers datang kat keLas nak buat spOtcheck..
aaaaaa,akuh panik!!!
mase nak hide my phOne tue boLeh puLak ia jatuh..
PERGH!!!
pucat muke akuh..nada kate La...
tapi memang aku cuak pun,nasib baik bLu-ers tue tak nampak...
member2 aku pun ekOt cuak gak padahaL bukan dOrang buat saLah pun..
Lawak la kawan-kawan aku nie...
finaLLy,aku berjayec hide my phOne kat area beLakang my cLass
ade gak gune tempat tue messy...
tapi beLum boLeh Lega Lagi,mane la tau kOt2 dOrang chEck kat situ..
biLe the bLu-ers dah keLuar...
fuhhh!!!Lega giLer LyNn...
they Left my cLass withOut cOmpensating my phOne..
bLu-ers2 yang pOyo itu,meninggaLkan my cLass with few things nameLy ::
camera [rOy's but dOrang kasi baLik pastu]
nOveL atikah
hair cream/geL
liquid paper [nie pun nak rampas ke??]
others unabLe tO name items..
its time tO gO hOme!!!
tapi aku kene keLas ngan cikgu..
takpe2 demi exam,aku sanggup berkOrban...
on my way,satu suare yangs same [cam semaLam] menyape aku lagi..
"hai kak!!hari nie befday saye.."
aku pun dengan ekLas kate ::
"oOo,happy birthday ye.semOge panjang umur"
semue kawan-kawan die cheering cam menang Loteri..
sangat Lawak!!!
siap offer cake Lagi
sOrry La,LyNn kesuntukan mase and i'm getting fat!!
sO,aku pun gerak Lah bagaikan the fLash,cEhh!!!!
fOr him :: seLamat hari jadi yang ke-16,may the gOd bLess yOu in every way,amiin...
maka dengan itu,tamatLah sudah pOst aku untuk hari nie..
tOodLes~~

cinta-kuh



++ kOmik terbaru akuh!!!hOorayy!!! ++

cOLLectiOn aku dah bertambah kepade 44!!

July 30, 2008

30 juLy 2008

++ hari rabu yang kurang serOnOk ++
start the day of schOoL dengan kawad statik mase assembLy
whiLe 'fOot-driLLing' mate aku meLiLau carik 'ehem'
..uh-Oh..
tapi tak jumpe puLak,Orang lain yang aku nampak..
suddenLy my eyes catch a very famiLiar gLimpse of sumOne!!
tak Lain tak bukan 'ehem'..
hOoray!!die datang skewL La!!
then mase nak naik keLas prefects nak check kuku puLak
adOiyh!!!
ahh,Layan La...
tapi tak kene tahan,hOoray!!!
** tanx tO avinash **
mase kat keLas kutip duit keLas frOm kLazmates jap befOre gerak pergi biLik mAths
** berjaye buwat Orang tue saket hati,yAyy!!!! **
hari mase math kami beLajar pLanes and eLevatiOn
shiOk!!!
pastu abes math baLik keLas fOr keLas BM Lak
pn.Hanim cerite pasaL kertas sOaLan
and mase tue Lah aku dapat quOte yang kat atas tue.
actuaLLy quOte nie descriptiOn fOr kertas sOaLan
tapi aku rase cam bEstt je quOte tue..
" tak kenaL maka tak cinta
TAPI
biLa dah kenaL kenapa menderita? "
tyme sejarah kami hantar nOta,aku sudah siap!!!
aku suke sangat subjek nie tapi the teacher agak kurEng sikit after what harris tOLd me ari tue..
adOiyh!!!
reCess pegi cantEen same eika and syazana
tetibe dOrang nak makan kat situ puLak..
aku ekOt je Lah,nak naik keLas tak boLeh..
pas makan gerak naik keLas..
On my way,tetibe ade satu suare tegur aku..
"hai kak.."
pLus with a smiLe yang sangat Lebar
aku pun sEnyum La baLik
hahahaha
miLik siapakah suare itu??
hehehehe
buwat mase nie,biarLah rahsie
Lepas rehat EST, bOsan La..
mr.C ngarut2 kat depan pasaL wat repOrt,aku tidO kat beLakang..
sangat ngantuk La..
pastu bangun chit-chating same pad,eika,syAf and fikry..
fikry aLone and syaf pakse die cakap wats wrOng with bO..
tapi die tak cakap...
kesian syaf,dah La memang banyak prObs,
Orang boLeh puLak buat die begitu..
dasar manusie yang sangat seLfish!!!
bOth pun same je,entah ape-ape..
duLu Orang sOkong die mase die tgh susah [aku tak] skang die wat camtu Lak...
**rase ingin mencar-t jek!!!**
tahan diri anda LyNn,kau da tinggaLkan dunie car-tan tue Long agO....
mase EngLish buat summary,teacher bagi keje je cOz die 'merajuk' ngan kitOrang pasaL keje Literature mase hari sabtu ari tue...
aku mintak maaf kat teacher pasaL semaLam..
tuang keLas EST nye pasaL..
sOrry la teacher,memang sangat desperate mase tu..
teacher juz senyum and said,"its Okay"
yAyy!!!!
baLik tue gerak pergi keLas addmath ngan pn.AzLina..
hah,finaLLy...been waiting fOr this...
then beLajar and taLking2 sket..
3:30 pm aku pun gerak baLik...
kLazmates ade praktis drama...
kat depan keLas praktis drama,kat beLakang keLas ade drama Lain puLak...
sampai aku masuk keLas pun mereke tak perasan..
betuLLah what peOpLe said ::
" when Love is in the air,it tEnd tO bLinds everything eLse"
takpeLah,biarLah mereke ngan dunie mereke
sangat swEet la mereke!!!
suke tengOk dOrang,kaLu kamu semue tEngok,mesti kamu setuju ngan saye...
bOut 'ehem' hari nie..
aku nampak die ari nie tapi aku tak wat pe-pe pun
trying tO menjauhkan diri..
uh-Oh
++ hari rabu yang kurang serOnOk ++

July 29, 2008

b.o.r.e.d


mOst recEnt phOto
nie Lah yang terjadik kaLu LyNn dah mErenk!!!
after study sessiOn,arOund 1 am
paLe aku sudah bingung!!!
spm,napeLah anda wujud???
sudah mau giLer aku kerana kau wahai spm...
uuuuuuuuuuuuuu
anywAys 'ehem' absEnt La ari nie
bOohOo
miss him???
nahh,nOt reaLLy..
rase sangat Lawak La cOz aku sentiase ade number die tapi tak tau La nape aku jarang nak cOntact die..
hmmm???
start ari nie aku kene toLong a frEn [at least aku anggap die fren] untuk dapat kan sOmeOne..
susah!!!!
kOrang ade idea x???
toLong aku pLease???
aku kene tOLong a fren [a guy yang hawt!!] untuk dapatkan seOrang gurL [kawan aku jugak,aku kawan Lebi Lame ngn gurL nie,sangat chantEk!!]
tapi due-due manusie nie sangat degiL and keras kepaLe
daLam paLe ade batu
bukti::
yang guy tue,aku kate degiL cOz orang da tak Layan die stiLL tak putus ase [sbnrnye aku respek pEeps Like this]
yang gurL nie puLak,aku kate degiL cOz die nie sangat payah nak makan ubat and makan sayur!!!and satu lagi,gurL ni sangat cOmpLicated OrangNye,pegang banyak pinsip..
adOiyh...
kamu semue tOLong bagi cadangan yEk??

b4 ari kOkO


**these were taken the day befOre ari kOko**
5bEst tEngah 'praktis'
hari jumaat 25 juLy 2008
kami seLuruh warge 5bEst datang skewL Lepas sOLat jumaat
sebab
nak kemas-kemas and siap-siapkan makmaL
and get ready fOr esOk nye [hari kOkO]
..sEmangat giLer..
thOugh aku takde La terLibat sangat ngan pameran nie tapi aku datang gak cOz aku cam tak nak rase ketinggaLan,Lagipun kene praktis MC gak ari tuh..
nada a bit sedih mase hari nie tapi sekarang sudah Okies!!
biase r tu adat Orang bercinte
fuLLamEkk!!!
cakap cam Orang prO La
hahahaha
bAjet banyak experience r kau nie LyNn!!
hari nie pergi beLi tikus ngan syaf and meL2
kLazmates kate,"tak yah La bedah ini tikus,kite beLa je"
giLe ke pe???
huhuhuhu

adam


** dis pic is taken at tupai-tupai On 27 juLy 2008 **
ini adalah Adam bin HambaLi
die baru umO 9buLan
die suke geLak + senyum
he iz my sepupu anak pak busu and mak busu
die sangat wAngi
hEeee!!!
sangat sayang kat die!!!

July 28, 2008

mOnday yang serabut

arghhh!!!!
hari nie ade Orang nak kene pEnyepak ngan aku!!!
bOdOh!!!!
tak gune!!!!
aiii,panas giLer ati akuh!!!
bajet diri die sangat bagus..
engat diri die sangat bEst..
gO tO heLL La..
adOiyh,payah wujud Orang cmni..
yang sebOk-sebOk haL edOp aku asaL????
ape pOint ntah mamat tuh???
sume mnde nak sebOk
muLe-muLe time aku ngah smangat-smangat die kate,"tak yah r Lynn"
sekarang biLe aku da cOoL,"pegi r Lynn"
ape bodOh sangat???
sekarang abes bawak baLik semue cite yang aku kaLu bLeh nak eLakkan
pastu sebOk nak tau fLings aku
pastu cam nak chase away semue Orang
memang siOt
bengang toL akuh!!!
tadi kat skewL ase nak sepak2 muke die!!!
bapak takde perasaan!!!
bangang giLer
dasar penting diri sendiri..
once a ------ aLways a ------
once a ---- aLways a ----
tapi yang aku musykiL bin peLik iz asaL sume foLLow???
kOrang pun same bingung ke???
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
panas giLer hati akuh!!!!
to 'the mOst bOngOk persOn on earth' :: yang dah Lepas tue bia La Lepas,yang kau bOdOh sangat pegi bangkitkan baLik asaL??dah saLah tau pun nak cuak..

kEsah 26 juLy 2008

pameran keLab sains tuLen

antare 'peserte-peserte' pameran yang menarik ramai Orang
maaf encik katak,nie sume untuk tujuan pembeLajaran

satu lagi peserte pameran yang berjaye menarik ramai pengunjung
terime kasih encek katak dak encek tikus,
tanpe anda siape Lah kami..

***********************************************
hari anugerah kecemerLangan kO-kurikuLum sessi 2008
seLesai dengan peace and harmOny tanpe ade ape2 insiden yang tak diingini berlaku
aLhamduLiLah
untuk perasmian officiaL,aku jadik pengacare majLis..
..seronOk..
tapi ade part yang kurang best sebab partner aku ditukar..
sedih-sedih [ - 0 -]!
begini ceritenye..
muLe-muLe partner aku rOy,ari khamis tue da rehersaL cam nak rak pastu mase ari jumaat rOy tak dapat datang cOz die kene pergi amek ujian fOr Lesen P sO secare tidak sEngaje partner aku pun teLah ditukar kepade seOrang dak fOrm 4bEstari..
maaf rOy,aku tak terdaye nak buat pe-pe..
name dak tue syahriL,tinggi Orang nye..ade La rupe..
oOpss!!
he did a very gOod jOb,hOoray!!!
and finaLLy i prOved tO the teachers that i can be depend On..
hOpefuLLy pasni die akan percaye kat aku Lah..
mase perasmian tue ade penyampaian hadiah jugak
anas pun naik stage gak,hEee!!
die amek fOr sepak takraw..
Lepas abes je perasmian tue,aku terus gerak pergi makmaL kimia 2 where my cLasmate gathered nak siapkan bahan-bahan fOr pameran..
muLe nye niat di hati nak tOLong siap2 kan tapi biLe aku sampai je semue da siap..
dah ade pengunjung puLak tue..
meriah!!!
ramai orang datang nak tengOk katak n tikus kene bedah..
agaknye itu Lah tarikannye kOt
tapi pameran yang Lain pun ramai peminat nye gak,tak sangke ramai gak yang minat mende2 sains nie..
kire success La pameran kami nie
******************************************
mase hari kOko nie eika n member-member aku yang Lain sume busy kat pameran sO aku pun gerak secare fLying sOLo...
tepOn shadiq suruh die datang,tak nampak2 batang idung die
haishhh...
"sOry r Lyana,aku tOLong mak aku kat umah tadi"
pe-pe je Lah shadiq
'ehem' ksi aku One of his prizes yang die dapat mase penyampaian hadiah tadi..
mase tue aku tak pikir sangat sO amek je Lah
tapi after awhiLe baru aku perasanyang mase he gave me tue ramai kawan2 anas..
sO aku pun carik 'ehem' and give him back
sOrry,aku tak Leh amek kang Orang pikir lain puLak
memang aku takde pe-pe ngan anas tapi aku tak nak Luke kan hati die
lagipun,things Like this boLeh merOsakkan frenship 'ehem' and anas
aku tak nak mende camtu jadik
pLus, if i take that thing,i'm afraid he might get the wrOng idea..
and aku akan rase serbe saLah kat ramai Orang,
nameLy :: ain + shadiq + anas
tidakk!!!
sO aku rase this is the best sOLutiOn..
to 'ehem' :: aku suke anda tapi aku tak sanggup nak break my frens heart
arghh!!!!
suke pade orang yang tak sepatutnye!!
nie Lah akibatnye...

July 25, 2008

weekend

wAhh!!!
aLangkah,bahagieNye jiwe dan rage aku biLe the weekend i s finaLLy here!!!
yeah baybEh!!!
tapi ari sabtu nie aku kene skewL La puLak
ade hari kOkO [bukan kOkO krunch ehh]
aku jadik MC Lak tue [yAyy??]
takpe-takpe
maLam nie [ari jumaat maLam sabtu]
aku mau sEmbang Lame-Lame dengan die!!!
rindu???
tidak tahu saye!!!
<3??
die ekOt same separti aku,xOn fOn during weekdays!!
hOpefuLLy die datang ari sabtu nie.
"u better cOme,kaLau takk aku sEpuk anda!!" <==ugutan keras!
weekend nie gak famiLy frOm singapOre nak datang
kak nOr and sumue Orang,kami tunggu!!!
tapi maybe bOy tak ekOt,hmmm...
takpe,Ongek stiLL ade and kite bOLeh pergi main air hOckey!!!
pEhh,shiOk sEh!!!
hOpefuLLy weekend nie bEst La..
tapi LyNn stiLL have tO bear in mind that triaL SPm is cOming nearer,OhmiLord!!!
H.E.L.P
dun wOrry,chaiyOk-chaiyOk!!!
**aku perLu jage suare fOr hari sabtu nie**

T.R.U.T.H

after abes seminar physics on wednesday aku pun kene La pEgi sekOLah ari khamis tue.[nOte::maLam tue aku tak Leh tidO,maybe cz terLaLu bengang/excited/serabut] maybe excited kOt.weLL,i am abOut tO hOst a very impOrtant 'cOnfrontatiOn' in my cLass.kat skewL hari nie aku sangat mEngantuk+sLeepy!!!hari nie aku kene bace pOem mase assembLy.pergh!!!cuak giLer babas!!!dah La mase niLam pastu 'Oramg-orang' yang aku tak nak faced ade kat skewL puLak tue!!!mase tunggu turn untuk naik ke pentas,tangan aku sesejuk ais!!cam takde pengaLiran darah je..once aku naik kat stage tue,aku try nak carik my frEns tapi tak jumpe [hOw sad!!] aku rase muke aku da abes cuak da..sampai aku bace je the pOem,takde tOne or anything!!yang aku pLan semue hancush!!!that is the longEst One minute in my Life [i think??] mase kat atas tue macam-macam name aku dengar,maLang giLer!!!ape-ape pun,i am so sOrry pn.maLini,reaLLy tried but i can't..in my mind :: 'cOnfirm kene bahan ngan member-member anas nanti,adOiyhh!!' ahh,maLas dah mahu pikir..Lepas tue ade rehersaL fOr hari kOkO Lak,aku kene jadik MC,hmmm...mase tue anas [n ramai kawan-kawan die] betuL-betuL kat depan aku tapi reLax je aku jadik MC."heish,tyme nie boLeh puLak"hati LyNn berkate-kate.tapi mase aku berkate-kate i can feeL eyes on me,rimas!!!partner aku rOy!!!maybe cz rOy ade tue yang aku tak nervOus kOt..mase hari kOkO nie our schoOL hOnOured students yang exceLL in spOrt and others koko acts.boLa sepak,takraw,oLahrage dan sebagainye.hmmm.ejaL akan naek pentas 4 kaLi..giLer ahh!!!!cOnquered giLer kau ejaL!!!hahaha.neeways,tahniah!!!hari khamis and jumaat aku rase serbe saLah giLer cz aku teLah ter'suke kat Orang yang tak sepatutNye aku suke.LyNn need a reaLity check asap!!!Lepas habis reherseaL baru aku masuk keLas,arOund 10am kOt..tyme biO and math aku dOwn giLer sebab aku sangat penat!!!Lepas rehat pun aku still penat lagi..muLe-muLe semangat nak beLajar fizik,tapi biLe dah duduk je rase mengantuk itu menyerang Lagi..pe Lagi,aku pun pegi kat beLakang makmaL and tidO..mase tue aku tanye fareez sOmething and die kate sOmething yang wat aku berfikir.mase fizik nie aku panggiL name dak-dak yang terLibat with the "truth party" and mintak dOrang stay back tiLL 2 o'cLock.aha,the time has cOme..this is fOr our own gOod gak sebenarNye Lagipun kaLu tak wat camni aku tak leh tidO nanti.and i need to heLp syaf cLear up his head [kesian kat die,sudahLah tue] then,biLe the cLock strike two,we asked aLL yang tak terLibat untuk keLuar kejap.[no offense ehh kOrang,bukan haLau cume kami perLukan privacy] oLeh itu,aku,eika,pad,twinz,meL2,syaf,bO,fikri,rOy and fareez ber'cOnfrOnt r dalam keLas..tapi tetibe bO kate die takde kne mengene[hmm?] and nak pgi makan and die heret fikri sekaLi..actuaLLy aku ajak die cz aku nak prOve sOmething kat die,tai die bLah..takpe Lah,Like i care!!fikri,aku tau kau tak salah cume aku kesian kat kau sangat-sangat.so kami pun truskan 'party' kami withOut them.after peLbagai cerite yang keLuar...secare kOnkLusi-nye,aku rase ade a few dak-dak mase tue nOt teLLing the whOLe truth,mEngape??tidak tahu..actuaLLy,we did achieve sOmething but it is nOt very cLear.bEngang aku....takpeLah at Least aku da bOLeh tidO maLam tue,best giLer cam tak tidO setahun!!!!

July 22, 2008

flashbacks + memOrabLe chiLdhOod

hari nie aku kene pergi seminar fizik kat JPWP
muLenye aku engat tak nak pergi
very the MALAS
tapi pad dah ajak,kesian puLak aku kat die..
oLeh itu demi pad aku gagahkan diri and pergi gak seminar tue..
Lagipun aku nak tengOk budak st.Gab tue,pad asek cite je aku teringin nak tengOk muke die..
[pad,aku apprOve la die tue,walaupun 'kayu' sikit tapi die cam spOrting giLer]
rupe-rupeNye tempat yang same aku pergi seminar biOLogy tahun Lepas.
oLeh itu,abes semue kenangan Las year mase kat situ meLande diri..
!!!sangat Lawak!!!
tapi mase daLam kerete cikgu aku dapat feeLing that aku takkan jumpe ngan 'die' kaLi nie..
sampai je kat sane,kitorang jumpe ngan dak-dak smk confucian
hmmm,cOcky!!!
masuk je auditorium tue terus rase cam nak beku..
"kOmpem aku bawak bLazer esOk"pad berkate-kate
dari pkuL 8 sampai 10 kitOrang jawab sOaLan pass year
rupe-rupe nye banyak gak aku tau pasaL fizik nie,cume malas je masaLah aku
hehehehe
yang miracLe nye,aku tak ngantuk pun!!
pErgh!!aku berjaye shadiq!!!yAyy!!!
10 am kitOrang break sekejap untuk minum pagi
makan mihun ngan kueh taLam
mase nak carik seat,tetibe je syaf and harris dOk kat satu meje nie,
sO,aku and pad nak jOin La cOz malas nak crik seat jaOh-jaOh
baru nak tarik kerusi je,aku nampak die!!!!
TIDAKKK!!!
terus tak jadik dOk situ dan aku heret pad ke tempat lain..
pad dengan bLurr Nye ekOt je..
mase tue dalam pikiran aku macam-macam 'mOvie' tengah shOwing
fLashback Last year nye incident,kOcy and semue nye lahh..
tapi
raseNye bukan die La cOz dulu die seOrang whit-ers tapi sekarang kenape da jadik bLu-ers??
hmmmm
biLe nak start belajar baLik je terus aku jadik cam ntah ape2
semueNye kerane die..
takpelah,i decided tO just keep away frOm him
aku ke sini sebab betuL-betuL nak beLajar,bukan cam last year..
12 pm kitOrang break lagi for lunch..
[dis part sangat best + sedih sikit,so try to nOt to cry]
after amek makanan aku nak amek sudu n garpu,eish payah puLak nak Lerai mende nie
tetibe ade satu tangan meLintas depan aku
baru nak sOund die da kate "sOrry-sOrry"
nasib baik
..........then.......
biLe pandang muke Orang tue "ehhh,Liyana!!!"
aku pun "ehhhh!!!" [waLaupun mase tue tengah brain stOrm cz nak engat baLik sape orang tue]
finaLLy,barulah aku engat..
nur asilah bt azizi
my chiLdhoOd fren
kawan dari histOry yang aku cube nak Lupekan
setelah bikin a bit of cOmmOtion kat depan tue kami pun duduk..
shOcked giler tengOk die kat sini
memang tak expect langsung nak jumpe kawan-kawan 'itu' kat sane
perasaan aku :: gembire + takut + terkejut
Lepas tue aku jOin asiLah pegi semayang zOhor..
di situ Lah muLenye aku nye sesi flashback ngan die
rupe-rupenye die pun Lebih kurang kes seperti aku...
++running away++
macam-macam kitOrang sembang
aku gitau pasaL dunie yang aku hidup sekarang sangat berbeze dari dunie kami duLu
die kate "kaLau boLeh,aku pun nak macam kau nk muLe hidup baru tapi tak tau biLe"
hmmmm
serOnOk memang serOnok tapi kekadang akan rase alone
aLone sebab 'kite tak leh syer histOry kite dengan dunie sekarang'
tapi aku pilih untuk tidak libatkan histOry aku dengan Life aku sekarang..
dun wOrry siLah,One day kau akan dapat keLuar jugak
insya-aLLah
macam-macam cerite aku tau
shafiqah,fuad,wan ahmad aiman,faizaL,amaLina,aisya,addiLLah,asilah asmadi
tetibe rindu sangat kat mereke
teringat segaLe insiden yang pernah berLaku
sebenarnye,kaLau tengOk dari perspektif yang pOsitif...
banyak yang kami beLajar dari kehidupan begitu..
tapi kaLau aku tak keluar dari situ mungkin pelajaran aku Ok tapi hidup sOsiaL aku mungkin tak akan seLamat
muLe-muLe aku takut tak dapat stand sendiri tapi finaLLy i made my way
aLhamduLiLah
a very memOrabLe chiLdhOod
walau macam mane aku cube Lupekan,deep dOwn aku hargai mereke sangat-sangat
pada aku histOry aku yang ini sangat sacred
asiLah,it is a deLight tO see yOu again..
tanx fOr the bOok,tak sangke anda masih simpan
and tak sangke anda stiLL tau pe yang aku suke

July 21, 2008

trust issues

sape aku nak pecaye???die atau die???kenape La things Like this happen???kenape la aku terLose cOntrOL??kenape La aku tak pk duLu???kenape kenape kenape???
sO many peOpLe hurt
hurt feeLings
tears fLow
nampak gaye cam satu lagi peristiwe yang tak best akan berlaku kat 5bEstari2008
aku nak settLekan semue nie
then kite akan tahu sape yang betuL-betuL teLLing the truth.
sepatutNye aku tak yah berat-berat kepaLe pikir tapi
Once eika dah macam tue aku rase aku perLu masuk campur
aku dah janji dengan dak-dak 3t'2006 untuk jage eika sepanjang mase kami kat bEstari
aku engat lagik hani kate ::
"LyNn,u kene jage eika kat sane,kite mesti stick tOgether,dis is a prOmise u must keep"
sedih La...
hani,aku bukan tak jage tapi kekadang things aku tak mamp nak kawaL..
aku benci La biLe ade Orang nak make things chaOtic nie...

July 19, 2008

a happy day!

sOo chumiL Larh!!!
hari i gOt a very cute message frOm him..
after dah agak Lame die mEnghiLang finaLLy die message gak..
tak tahu La kenape..
sOrry La anas,tak Leh rEpLy yOur mesej La
sangat busy nk study
[hAa,jangan La geLak!!true stOry nih!!]
tapi kite stiLL bOLeh sembang when the mOon start its duty gantikan the sun..
"nakkan seseOrang tak semestinya dapat,
biLe dah dapat tak semestinya kite punya,
biLe dah berpunya tak semestinya miLik kita,
biLe dah jadik miLik kite tak semestinya akan bersama,
...jadi...
biLe dah bersama kena Lah jage ia dengan sebaik-baik nya"
from :: anas!! on 19/7/2008 12:34 pm
nOte :: today i spend my day dOing addmath!!
pergh!!!
tabik spring La kat diri sendiri
hahahaha
what tO dO,aku nak amek spm dis year sO kene La buat preparation!!
Lagipun,cikgu risau ngan aku nye status
hmmm


July 18, 2008

tensy argh!!

aku sangat maLas nak menaip La..takde feeL puLak..adeih..the weekend finaLLy cOme..nO schoOL fOr me..hOoray???nOwadays i am sO sick of schoOL Lagi2 biLe masuk keLas pastu biLe nampak muke2 yang tidak digemari pade mase ini Lagi La membare jiwe rage nie..hari nie [jumaat 18/7] kat skewL ade perasmian minggu bahase and PSS..muLenye aku kene bace pOem kat depan tapi disebabkan beberape perkare yang tak diingini berLaku sO aku nye pOem reading ditunde hingge ke next week,haish!!!aku nak sangat buat hari nie cz anas and dak2 Lain takde,dOrang pergi mandi sungai..sO kaLu kene wat next week,pOtensi untuk dak2 tue tengOk [and bahan] aku adeLah amat besar!!!tak sanggup!!!!seriOus aku tak sanggup..tO anas :: "awak,pegiLah mandi sungai Lagi ehh??takpun takyah datang sekuLah,hEee" tO shadiq :: "anda bawakLe mereke gerak sane Lagi" prObLem-prObLem..hari nie puan.seLva punish due Orang dak keLas anas cz dOrang gaduh [pLek2 jerk!!] and ade sOrang nie 'wau anda sgt ade rupe la'..badruL name die,oOps!!!tapi biLe tengOk die teringat kat shadiq Lak,tak tahu nape..why???hmmmm...uish,bahaye nie LyNn,dah La dak keLas anas,kang kene gak kO ngan shadiq,hahahaha..LyNn said,"aLoh,tengOk saje"..maLam nie arOund pukuL 9.30pm aku tepOn kecik [my besfren yang kat teknik yang dak tawakaL duLu] rindu giLer kat die,saje tanye kaba..it seems she nO Longer mad at me!!!yAyy!!!gembire!!!biLe cakap ngan die i feLt Like hOme..cm reLief sket..tO my surprised,die stiLL Lagi ngan epuL,gOod2..ituLah hasiL usehe aku as their match-maker,hahahaha..kO nie LyNn Orang Lain nye masjid pandai kO tOLong bine and kekaL Lak tue,yang kO nye 'masjid' biLe nak bine??asEk-asEk runtuh...maybe aku masih beLum ready Or tak jumpe the One Lagik,hahahaha..pLan wEekend nie :: keLas ngan cikgu pastu nak Layan internet pastu nak bayar hutang tidO yang da Lame tertunggak [bukti :: eyebag LyNn yang da tahap impak maksima] nak tengOk tv giLer2 and nak sembang ngan shadiq Lame-Lame [need a Lot tO catch-up]
hah,penat suda mau tidO awaL La..enjOy yOur weekend everyOne!!!befOre i Lupe :: LyNn missed sumOne terribLy!!!!heLp!!!

July 17, 2008

chEnta chayunk kuh!

this is my mOst fave kOmik ever!!!!
tak tahu dah berape banyak kaLi aku bace kOmik nie
sangat sweet!!!
ini semue adeLah kOLeksi LyNn of nOveL grafik frOm gEmpak
ade 42 semueNye!!!
and it wiLL be increasing sOOn..
aku hanye minat yang kOmik aLih bahase frOm japan je
tapi kadang-kadang bace gak kOmik LocaL
nie bOLeh dianggap seperti escape akuh La jugak
aku start giLer bace mende nie since fOrm4
kOmik 1st aku iz :: 'my penguin prince'
aku beLajar bace kOmik2 nie mase kat hOsteL duLu frOm azie



cerite 5bEstari [part six]

:: zabri zaini ::
a bOy!!a sengaL crew member,aku pun tak sure camne die boLeh tetibe jadik one of us..
tapi zabri seOrang yang bEst untuk dijadikkan member!!!
waLaupun muLut die kekadang boLeh wat ramai Orang rase nak bunuh die tapi,
sOmehOw aku bOLeh tOLerate sikap die tue..
TAK TAHU KENAPE??
zabri seOrang ex-ketue PSS yang sOo dedicated tO his wOrk..
actuaLLy,die memang seOrang yang bersungguh-sungguh daLam pe2 kerje pun.
EXCEPT one thing
what??? hmmm,biar LyNn sOrang saje yang tahu
Last year die mOnitOr kitOrang,respOnsibLe??
yerp!!!definiteLy..
he is the kind Of persOn that maybe [opiniOn akuh saje] one day wiLL jOin the pOLiticaL fieLd.
satu hari nanti mungkin aku ade seOrang kawan yang bergeLar 'datuk' ke 'YB' ke??
wAhhhh!!!
die baek dengan member yang dOk sebeLah die..
they dO everything tOgether [yekew?]
at Least they aLways watch mOvie tOgether,pergi tuitiOn sesame,and few mOre Other things..
kaLu die kurus he maybe kinda attractive!!!
hahahahahaha
tahap curiOsity die agak impak maksima sikit,
Once yOu teLL him a LittLe bit of sOme juicy 'facts' make sure yOu finish yOur stOry Or he might kacau-ing yOur Life untiLL yOu teLL him yOur stOry.
he gOt sOme issues with Our mOnitOr fOr this year
..gOd nOes why..
i can say that me and him is kinda sekepaLe
tapi bukan yang bercantum macam kembar siam tu ye..
kire i can accept he exist in my Life La..
chEewahh!!!
i respect him cume he need tO cOntrOL his temper sikit..
and maybe sOme diet tips,maybe he can try 'HERBALIFE'?
*Long??bOLeh toLong rekO??*
LaLaLaLaLa
:: ghazmiL akmaL ::
a bOy!!!a sEngaL crew member..firstLy,he is nOt exactLy as chEery as the icOn i put him.
juz nOt a 'starfish giggLing' type,he never giggLe pOn!!
wear specs,nOw he gOt a new type of specs,"bagi aku cantik gak r"
my opiniOn??ya-ya ape2 jeLah..
zabri kate his specs saLu kene ganti..
patah La pe Lah,tue La kau tak reti jage..
kecik je OrangNye,cute???
nOooOOooo infinity
reserved sikit OrangNye
sOmehOw i fEeL iz kinda nOt fair bOut this reserved thingy of his..
WHY???
haAaaaaa,adeLah,kamu bOLeh tanye sayer Later-Later Okays??
suke bOLa,sO obviOus!!!
tapi tak mEn fOr team sekOLah puLak,
kenape??maybe he is nOt that gOod kOt....
hahahahahaha
weLL,Like expert said,passiOn aLone is nOt enuff..
riLeks je Orangnye,coOL??
Okay2,LyNn cannOt be sO seLfish fOr cOmpLiments..
he WAS cOoL...
Layan Lagu-Lagu meLayu
kucEn die da mati
suke simpan awek die sendiri-sendiri
i quOte what my bEsfrEn penah cakap "haa,simpan La bini kau tu kat daLam aLmari jangan kasik kuar"
yeLah,die kan reserved OrangNye,paham-paham..
tapi kaLau simpan-simpan pun payah gak,nanti buat Orang Lain susah puLak..
nO Offense yar???
tapi if REALLY mereke together,,,,
wAhhhh!!!
sangat chumiL Lah!!!
...sOo swEet...
why dun juz gO pubLic??
ntahLa,macam-macam fa'eL [bahase arab Okays,i stiLL gOt it taw,jgn main2] manusie nie.
weLL,ituLah gune Nye sekOLah,tempat kite beLajar kenaL peLbagai jenis manusie
and make we reaLize that wujudNye Orang Lain daLam dunie nie saLain diri kite..
nOte tO seLf :: pikir wat Others fEeL
****************************************
die suruh aku ubah pOst untuk die
weLL,aku admit,mase aku tuLih nie aku agak emO La sikit
mesti la emO,pEhh!!!
hahahahaha
tapi kini kami sudah berbaik semuLa
hOoorayy!!!
actuaLLy aku tak nak ubah ape-ape pun kat originaL pOst aku tue cz semue tue fact ape..
[meL,aku tak kutuk kau pun,kan2??]
cume ku ingin tambah a few interesting facts bOut him with y'aLL...
tapi ingin ku betuLkan,kucEn die tak mati ye!!!
hanye perLu dipindahkan kerane mama Nye ade sakit sket..
uhuhuhu
ghazmiL a gOod frEn cume kadang2 'ehem2' sket
nOrmaL La tue
aku dOa kmu kekaL
sangat shuker kamu berdue!!!
same seperti aku shuker qieqie and fikri
hahahaha
takde kaitan sungguh!
:: siti nasihah ::
a girL..firstLy,nOt reaLLy Orang yang paLing aku gemar..
mOre Like kurEng gemar..
WHY??
banyak sebenarNye..
tapi tak eLok Lah nak cerite kans,tak baik..
e'cEhhhh!!! [LyNn had gOne tO saint wOrLd??]
actuaLLy its sOo simpLe..
it aLL started tyme fOrm 4..
aku n eika kene satu grOup ngan die [awaL2 tahun,mase pad tak jOin Lagik]
die seOrang yang tak nak trime die saLah and tak bOLeh nak trime pendapat Orang Lain..
bengang giLer kitOrang!!!
maybe cz duLu mase fOrm3 die keLas beLakang and die sOrang je cerdik and bijak sO duLu semue Orang dengar cakap die la..
nOw,die kene trime cakap Orang Lain puLak maybe die payah nak biasekan diri kOt
makLumLe,sekarang bukan die sOrang je yang cerdik nad bijak.
sebenarNye nak kate LyNn pun bijak juge!!!
hihihihihi
senang stOry die agak peLik La..
adOiyh,akuh sangat maLas nak stOry pasaL die la..
kang kuar mende2 yang xsepatutnye
kang terbawe-bawe emO kang,
hahahahaha
:: mahmudah ::
a girL!!!sEnyap je...a PSS..a yeLLow-ers..
sOo dedicated..
sangat baek La die nie
aku bOLeh kate die type-type 'perempuan meLayu terakhir'
wAhhhh!!!
seriOusLy,ayu jek..
nO wOnder fareez pernah terpikat ngan die..
*nOdding,paham-paham*
tapi MALANGNYE die tak Layan farEez!!!
kesian giLer..
tahts why La fareez berubah angen ke eika Lak..
"aihh,kau engat kawan aku ape?piLihan kedue??"
sungguh sensitip akuh part-part piLihan kedue nie
*sighing*
okays,back tO mahmudah..
duLu die bestfriend fOrever ngan nasihah tapi skang da tak
KERANA
nasihah seOrang yang seLfish and suke-suke je nak Lepas geram kat Orang Lain biLe die takde mOod or tengah bengang
mahmudah yang kate,aku tak kate..
daLam hati LyNn sebenarnye pernah terdetik camtu cume mOre harsh
hahahahaha
takpeLah mahmudah,die memang cEnggitu,nak wat camne..
:: nada syazana ::
a girL..name pun da said it aLL..
cantik nameNye seperti Orangnye juge..
ayu
cantik
pn.AzLina pernah kate "perfect,cantik and pandai,Lengkap,ayu puLak tue"
pergh!!!
jeaLous guwe!!!
hahahahaha
tapi titLe 'ayu' tue agak mustahiL untuk Lekat kat aku
hehehehe
die sangat tidak mEnyaLahgunekan kecantikan die tue
tak cam member-member aku duLu...
girL yang sOoo setie..
persOnaLLy thinking :: nada,yOu can get much mOre better Looking guy
tapi that guy baik pade nada,bagusLah..
as Long he treat yOu weLL,i am happy enuff fOr her
kekadang aku rase die da bOred ngan guys-guys yang ade rupe nie kOt
i dun bLame her at aLL
seperti yang aku pernah kate daLam pOst2 befOre-befOre nie
nada seOrang yang mOre than eyes can see..
anas,anda sangat bertuah kerane dapat girL macam nada,aku harap anda jage die baik2
and dO nOt brOke her heart Or eLse aku dEstrOy ur Life!!!
LyNn warning Orang!!!
sOrry nada..
sebenarnye aku suke panggil die 'syazana'
tapi die kate "eeii,geLi Lah panggiL cEnggitu!!"
it is a great fun kawan ngan nada
bestfriend die??
nOt reaLLy sure sape..
maybe her bOyfriend her bestfren kOt..
sOo swEet...
:: nur afiqah ::
**cOnstructiOn gOes On**
a girL!!seOrang bLu-ers yang sEmpOi..
bLu-ers yang cOver aku tyme-tyme aku buat saLah sume sEmpOi,
tanx aLot yOu guys!!jase kamu semue dikenang..
afiqah bukan bLu-ers bese-bese jek,die adeLah PENOLONG KETUA PENGAWAS
wAhh!!!
respect-respect
die nak jadik tentera Laut nanti..
KENAPE???
..TAK TAHU SAYER..
takpe-takpe insyaaLLah bOLeh,dengan syarat anda kene chaiyOk-chaiyOk!!
aku da kenaL ngan die dari aku fOrm three Lagik [means dari ku kat keLas tawakaL]
mase tue die kat 3bEstari
die sOrang je Lah kawan aku dari keLas tue..
macam mane kenaL???
hEeeee
kurang ingat puLak
tapi die nie speciaL sikit cOz mase tue aku very the tak gemar dak-dak 3bestari2006 tapi ngan die aku ngam giLer puLak,sampai buat tOur fOr her arOund hOsteL Lagik..
..sweet tymes..
i think die adaLah 1st Love ariff
oOops!!!
but we never knOw hOw far the truth on this fact,biar yang tuan punye badan je Lah yang tahu
die Lawak + keLakar gak kekadang
die bawak mOto L6,Laju siaL!!!!
bak kate anas,"dah mOtor Laju,mestiLah bawak motor pun Laju"
die seLaLu anta eika baLik rumah
tanx afiqah cOz send eika hOme,aku hargai..
nada kate afiqah nie susah nak paham,
"kejap-kejap suke,kejap-kejap tak ade pe-pe perasaan pun"
hehehehe
i think afiqah afraid or nOt ready or nOt sure abOut her Own feeLings
sOo,fOr that persOn :: "kO jangan La pakse-pakse kawan aku"
afiqah,i m sOrry atas sume mende
die seOrang yang sOo sayang kawan-kawan die
hOoray!!!
fOr that persOn again :: "suke-suke hati kO je nak cakap camtu pasaL kawan aku,die bukan camtu la,kO je saLah paham or maybe kO cakap cmtu sebab kamu jeaLOus!!"
she just Love us tOo much and there is nOthing wrOng bOut that..
pLease dOn't be sOo cLosed minded

July 15, 2008

jOe jOnas


jOe jOnas i Love yOu!!!
damn hawttie materiaL!!
suke sangat!!!

cerite 5bEstari [part five]

:: racheL kOng ::
a girL. a bLu-ers. specky!!!aLways dOne a pOnytaiL with her hair.
first thing that pOpped Out my mind Once Laid On her is :
"pergh,demure giLer minah nie!"
and she is very demure,Lemah Lembut
pendiam
[lyke many Of the girLs in my cLass]
cerdik and rajin OrangNye.
tuLisan die Lawa giLer!!
cam taip kat kOmputer.
die suke sangat disney stuff
mOst fave :: High SchooL MusicaL
p/s : racheL, i Lyke them tOo!!!
duLu die rapat giLer ngan padmini tapi tak tahu La pe jadik actuaLLy kat dOrang due nie.
peLik-peLik
takpe La asaL kan kamu berdue tak cetuskan perang dunie ke-9 sudah
tapi One thing yang aku suke sangat bOut racheL is she is very damn caLm!!
camne La die boLeh jadik makhLuk yang caLm cenggitu?
ntahLa,gOd's gift maybe
tapi
kadang-kadang, Orang kate [kucEn tak kate] orang yang nampak caLm and cerie is actuaLLy hiding her/his real feeLing within theirseLf..
hmmm??
adekah racheL orang yang sebegitu?
sayer tak tau..
adekah LyNn Orang yang begitu?
LyNn sendirik pun tak tahu.
sad
racheL sangat cOoL!!!
:: harris iskandar ::
a bOy!! frOm a bLu-ers tO a whit-ers,why???
i think its because he aLways tardy and sO the teacher fired him!
hah,yOu're fired!! [aLa-aLa,trump Nye gaye]
tapi as i remembered he said he resigned
hmmm?
ahh,whateva La,yang pastiNye kau da bergeLar whit-ers,be prOud of it!!
seOrang debater seperti diriku,kami satu team pLus One mOre pintarianz sharEena.
harris iz a 1st debater,gOod One??
hmmm?
Last year he sucks!! [hOnesty is the best pOLicy!]
but this year,die hebat nad nO-mOre baiLing us in the middLe of discussions or practices
aLhamduLiLah
seperti syAf ramai peminat [adOiyh!!! saket paLe tuLih mende nie]
its LoOk Lyke girLs kat BTS kene wear spectacLes La
LuckiLy aku tak termasuk..
dak camnie pun minat ke?tak paham akuh.
die tak suke sejarah ["bende yang Lepas-Lepas takyah nak engat-engat baLik"]
die tak suke kire-kire [susahLa kire-kire nie]
die tak suke subjek-subjek nie thus die tak skOr sbjek yang invOLved these requirements!
hahahahahaha
sangat berbeze dengan aku,due-due subjek camtu aku suke..
die terOr engLish [duhh!!]
aku bengang kaLu die dapat higher dari aku!!
argh!!tak suke giLer!!
a prOud air-fOrce sOn
his parents suruh die jadik accOuntant tapi Lepas SPM die nak amek medik
["kaLu boLeh"he said]
kekadang die sangat menyakitkan hati,
sOmetimes Ok je
hmmm
dari tadi asek cakap die Nye cOns je,ksian Lak
OkLa,kite cite pe prO dak nie kat kOrang sume tru my eyes
susah nie..
a gOod friend [as zabri once tOLd me]
can be a gOod cOmpaniOn sOmetimes
a very gOod Listener
dependabLe [lagi2 tyme kat hutan,thanx a Lot dude,aku hargai]
tue je La kOt
"ade perempuan tu..tapi dia tak suka aku. BeLajar duLu La"
sangat menarik kan bende yang aku quOte nie kan?
hehehehehe
:: farEez izwan ::
a bOy..PRS pakai baju aLa-aLa shrek!!
tapi aku tak tahu La die ade tOLong Orang sOLve prObLem ke tak..
cOz die pun cam tak ter-manage prObs sendiri
kesian...
die seLLu mintak maaf
muak sEh!!!
cam takde vaLue maaf die tue..
sangat pandai,Otak brand2 arEp..
sangat bergune di saat-saat genting
cOntOh seperti mase foLio addmath
hahahaha
aku rase die dipergunekan secare terang benderang
kesian pun ade
tapi kan raseNye cam die seLaLu dipergunekan je??
ntahLa..
tapi One thing fOr sure,die pernah wat my best bud freak Out Like heLL man!!!
semueNye kerane periLakuNye yang drastik and ter'over-over!
Once hate him fOr making my friend Like that..
tapi my hate kaLau tak seriOus,tak Lame.
aku bukanLa seOrang yang hOLd On grudge
die suke gune ayat-ayat yang 'BESAR2'
kekadang aku susah nak paham [dah La BM aku pun paras2 hidung aku yang besar nie]
cOntOh ayat :: "mencari anjakkan paradigma" [wth iz that??!!]
giLer x member aku nie??
kekadang pikir die physchO Ohh,tapi die bukan..
cume seOrang remaje yang sedang mencari diri-Nye
fareez,kO kne gratefuL dengan pe yang kau ade,jangan mEngOmeL sentiase

July 14, 2008

rasa gumbira dalam hati


Lebih kurAng camni La pErsaan aku sekarang!!!

bahagieNye!!!
..kerana..
aku sudah seLamat mEnghantar fOLio addmath aku!!hahahahaha
bEst-bEst-bEst
after One and a few days yang drastik,finaLLy siAp gak..hari jumaat ari tue kitOrang crash umah pAd and siapkan semua sekaLi,terime kaseh ye,jaseMu dikenang..
memang tak bajet boLeh siap hari tue tapi aLhamduLiLah dah siAp....
Our wOrk diseLangi dengan sessi gOssip2,cerite2,gOreng pisang,kerOpOk LekOr and a LittLe ngumpat2!!!
oOops!!
mAaf La,nie semua adeLah usaha-usaha kami supaye kami tidak tidur..
tau je Lah,petang-petang memang waktu2 yang bEst nak tidur
:: as the cOncLusiOn ::
PROJECT ADDMATH AKU DAH SIAP!!!

cerite 5bEstari [part fOur]

:: muhammad fikri ::
a bOy!! a sengaL crew member,yAyy!!
tapi yang Lebih penting die adeLah..
mOnitOr keLas kami
hOoray??
die nie mummy's bOy gak,saLu bawak bekaL pegi skEwL..
aLoh-aLoh!!!
tapi die baik hati sebab die saLu offer kami semua makan ngan die sebab kami semue seLaLu kebuLur tyme pagi2
kesian kami [*Lagi2 yang mEmbers S.C]
i can say he is a respOnsibLe Leader but stiLL cAn't be categOrize a 'my ideaL Leader' [puan seLva's kiLLer essay tOpic!]
but sOmetimes die agak mintak kene cepuk ngan aku La..
kekadang die sangat rendah diri especiaLLy in engLish.
ayat femEs die :
"aku tau La kOrang terOr bi,tak cam aku"
kekadang angEn satu badan biLe die cakap camtu.
ade kOnfLik [bukan cOrnfLake] sket ngan One of the S.C members..whO??
hehehehe
"bersamaMu,DIGI"
seLaLu dibahan oLeh that particuLar persOn tapi riLek je cume ade ketikaNye die Lose his tempEr gak..
biaseLa manusie,sabar mesti ade hadNye..
but One thing aku respek abEs kat die is ::
he is LoyaL to his girL waLuapun girL die jaOh bAnget!!
betuL tak tipu..
payah nak jumpa guys camni sekarang sO hOpefuLLy "orAng" [i nOe u wiLL read this dEar] tue jage die eLok2..
kite sangat suke kamu berdue bersame!!
sO swEet!!
fikri sangat rajin tapi bLurr kekadang
[psst2,sebenarNye cam aLways je die bLurr]
hahahahaha
mamat jiwAng + mamat nOveL
cepat bLushing [merah muke siOt kau!!]
Lagi2 kaLu kami cakap pasaL beLoved die..
baru sebut name da merah cam tOmatO muke die!!
!!!Lawak-Lawak!!!
die dak bOLa skewL tapi tak tau La terOr ke tak die cz aku tak pernah tengOk die main pun.
die main dumbeLL tue sebab bOwe suke cakap ::
"fikri abg tOugh main dumbell!!"
wEkk!!!
ituLah Our mOnitOr..
:: athirah diyana ::
a girL,hOoray!!seOrang bLu-ers yang berdedikasi and sempOi abes,tak tipu..
die kecik je Orang Nye,cOmeL jek,suke tengOk die..
die aktif daLam taekwandO,haiyyah!!!
ari tue die pergi sukma wakiL pahang,tapi die Orang KL
kenape??
tak tahu
tapi die tak dapat pingat,takpe2 boLeh cube 2 tahun Lagi
thOugh tak menang any pingat kat sukma tapi die banyak menang medaL kat cOmprtitiOn Luar yang dengan cLub die,
sangat bAngge sama die!!
dieLah pEnyeri sukma mase kat terengganu,as rePorter metrO kate,athirah masuk papEr!!!
wAhhhh!!!
kami pun tumpang gLamer yek!!
die suke sEnyum sambiL nampak gigi
hEee
da ade bOyfriEnd,kOt..
tak rapat giLer2 ngan die sO nOt sure..
sEmi-sEnyap OrangNye
antare gurL2 yang seLaLu diusik oLeh bOwe and syAf..
semi-camera shy!!
yOu can't see her aLone,die mesti ngan sOmeOne..
its either racheL,hidayah Or atikah or afiqah..
athirah seOrang yang semi daLam banyak perkare
tapi waLaupun die sOo bz dengan training and such,studies die tetap gEmpak siao!!!
adOih,athirah pakai otak brand pe???
:: nur hidayah ::
a girL!! die ade twinz,sOo cOoL!!! seOrang Lagi bLu-ers..
kaLu anda sume nak tahu girLs keLas kami ade 12 orang and 7 of them are bLu-ers,sO ade 5 orang je yang akan Line-up mase assembLy pagi,sO nampak La kami nie macam sedikit,kesian..
die nie sangat sOft,fragiLe,deLicate..
baek saje..
semi-semi gak OrangNye..
an army prOud daughter.
adek-beradek die sume gurLs!!!
wAhhh!!
mOst matured girLs amOng us..
rajin giLer
tuLisan Lawa + kemas
akuh jeLes!!!
hehehehehe
die kakak kepade twinz die yang akan dicerite further Onwards in this bLog..
kekadang emO and tOuchy2 gak
nOrmaL La,girLs..
kite memang makhLuk yang sOft at hEart,kan2??
die and sOmeOne ade skandaLous!!!
reaLLy???
hmmmmmmmm
..tak tahu Lah saye..
sangat cerie OrangNye..
bOwe sangat menyenangi nye and begitu juge semue Orang kat 5bEstari..
she Loves her famiLy sO much and sO sayang her friEnds
yAyy!!!!
:: nur atikah ::
a girL,nO dOubt..the twinz tO hidayah,wuhOo!!
a bLu-ers gak,sEmpoi jek..
die sOfty2,fragiLe,and deLicate gak..
tapi in a very different kinda way frOm her sis..
muLe2 memang susah sedikit nak teLL them apart but sOmehOw biLe da Lame2 mereka nie sangat berbeze..
hidayah mOre serius LoOking and atikah cam epy2 OrangNye..
tapi bOth pn actuaLLy cerie2 and riang2
but recentLy i nOticed that atikah cam tak seLaL bercakap dengan aku..
WHY???
aku tak tau La,heLp!!!
Or maybe that is juz my feeLing??hmmm???
takpe2 insyaaLLah takde ape2
hOwever,she and her sis gOt a few things in cOmmOn ::
sOo sayang her famiLy and frens and tOuchy when tyme cOmes.
mase PJ ari tue pn.mazana teached us sOme exercises tO manage Our stress,it incLudes abOut famiLy and such
One rOutine needed us to go to the muraL at the back of the haLL and each one of us need to pick One picture and 'hayati' them as pn.mazana said.
then the teacher asked us why we pick dat particuLar picture.
atikah chOosed 'debunga' and she said coz dat 'debunga' represent the number of her famiLy member and she teLLs us hOw mch her famiLy meant tO her.
and she give Out sOme tears...
thats was reaLLy tOuched me at the heart!!
..gawd..
but,fOr sOme peOpLe famiLy dOesn't mean a Lot..
atikah is a reaLLy famiLy persOn,respEct that a Lot..

cerite 5bEstari [part three]

:: bAthsheeba ::
a girL!!nOt exactLy ahLi sengaL crew tapi..
Let juz say she is a semi-sengaLcrew.
die nie new girL kat keLas,die msuk die year,mase buLan 4 kOt.
cOz i remember that tyme i was very busy with debate and such.
die dari SARAWAK.
sO bOys suke bahan die biLe die berkate-kate..
JAHAT
tapi die tak amek hati pun,gOod2,boLeh survive..
die nie cam perky2 sket tapi kekadang rimas..
sampai sOmetimes tue kene cakap,,,
"kO jangan sheeba,kitOrang kurier kO baLek sarawak kang!"
pastu die nie kekadang suke nanges,mase kitOrang kat keLas beramai-ramai kene rOtan ngan puan.seLva,die sOrang je nanges..
pastu biLe Orang tinggi suare kat die sket die nanges gak.
cOntOh orang cam masbab.
actuaLLy,bab memang camtu,jangan amek ati sangat.
biLe die ngantuk ang yawning pun die' nanges' gak..
[actually iz nOt crying juz watery eyes but she LoOk Like she cry!!]
ohh weLL,nak wat camne,sOme peOple memang camtu..
:: muhd syAfiq ::
a bOy!! an hOnored member of sengaL crew cz he came up with the name.
emO-dude!!!
music iz his Life and Life iz his music
nampak cam bingung2 tapi pandai + rajEn!!!
ramai peminat!! [wekk!!tak sangke aku tuLih gak nie]
tapi maLangNye yang minat die sume yang 'hehehe'
Like he said "nOt my taste" [aLways saying dat huh dude?]
recentLy banyak prObz..
dun wOrry we are aLways gOt yOur back.
his mum,his X yang ntah pe-pe itu,diri die sendiri..
i think die ade simpan perasaan kat sOmeOne tapi he cOuLd nOt Let it Out cz she iz sOmebOdy eLse's girL..
MAYBE
syAf is a gOod dude,cume kekadang he is tOo emO
sOmetimes things are nOt sO big but because of his feeLings he gOt carried away and stressed Out.
seorang yang kreatif,pandai bab2 art of drawings nie.
tapi yang die suke wat is mencOnteng wOrds and dOing cartOons yang emO2..
adOiyh!!
baek hati OrangNye..
taLL
mOst impOrtant quaLities of him is SENGAL in a very nOt annOying kinda of way.
TAPI
i pLek sangat-sangat-sangat why La girLs attracted tO this frEn of mine??
WHY???
:: zuL iqmaL ::
definiteLy a bOy!! a sengaL crew member and mOst infinity sengaL and siao!!
but fOr me he is my mOst mengade-mengade frEn of aLL!!!
he is a a new kid dari jOhOr,die anak sOmeOne big in the miLitary.
'bOwe' is what we caLL him
music is his Life.
he sayang syAfiq mOre than he sayang any Of us!!
he is a oLd frEn of fikry..
he nOt reaLLy a big fan of harris..
WHY??
Dun even ask.
he is a mummy's bOy!!! [gAwd!!!]
pLaying girLs thOugh takde La hensem mane..
hahahahaha
aLways said he is "mahakacak"
vOmit,puekk2!!
die seLaLu cakap stuff yang hard fOr me tO beLieve..
a Lot
puan rOsma [syAf's mum] Once wOrried of syAf be friend with bOwe cz she is afraid that bOwe gOing tO be a bad infLuence tO syAf.
syAf and bOwe bOth pun mummy's bOy!!
pernah gaduh ngan dak2 detura
my humbLe opiniOn??
..serve him right..
sangat menyukai imitate other peOpLe!!hate that!!
and aLways-aLaways judging my friends!!
why La kau suke begitu??

dream-On?

stOp kejap kat 'cerite 5bEstari 2008',nak cite sket..recentLy i gOt a reaLLy weird dream,dOn't nOe exactLy what is abOut but as far as i can teLL [or predict.whateves!!] it is about ::

MY TWO WORLDS COLLIDE!!!!
two parts of my Life and wOrLd cOLLides!!!dO yOu get me peOpLe???i dOn't nOe whether is a gOod thing Or nOt..i think mOre to bad + negative..

July 12, 2008

cerite 5bEstari [part twO}

:: Ariff putra ::
he is a bOy,seOrang PRS in fact he is ketua PRS sesi 2007/2008.
berbaju hijau aLa2 shrek!!keLam kabut OrangNye,die saLu xcited terLebih,knape yek??
..TAK TAHU..
aku panggiL die "arEp",die hebat giLer mAths and addmAths,tak tau La Otak brand ape die tu..tapi nOw die kene cOmpete dengan satu Lagi kLazmate aku,xpe,cOmpetition in studies is a very heaLthy thing.
..TAPI..
waLaupun die pandai,die tak berLagak pun,same gak cm sOrang Lagi genius daLam kLas aku tue,actuaLLy ade gak bAur2 angkuh + berLagak tue.
[kekadang La,tapi aku rase he is entitLed to behave dat way]
he sOo sayang his bestfrEns [dak2 pintar] and he sOo hated syahir,why??
..payah nak expLain,yang da pegi tu bia La..
die faLL in Luv with twO persOn in One tyme
..Sape?..
here sOme cLue :: nO cLue!! sOri,ini adaLah suLit and cOnfidentiaL!!
tapi ape yang kOrang sume perLu tahu iz mereke adaLah due Orang yang aku respect and LoOk up to..
ade satu phrase of wOrd yang die penah cakap mase stOry2 ngan aku "setiap mende yang ade berade kat atas msti jatuh"
>>Lebih kurAng begituLah<<
care die cakap peLik sket tapi kami sume paham La cume ade pOntensi untuk mEngah kaLu dengar die berkate-kate.
^^ituLah ariff putra^^
:: aLiff taLhah ::
anOther bOy,seOrang berbaju biru,in fact dia La ketua pengawas sesi 2007/2008.
hOnestLy,muLe-muLe aku cam tak yakin je die jadik seOrang ketua pengawas seOrang ketua peLajar,head-bOy..
>>TAPI<<
biLe die dah pegang pOsitiOn tue,baruLah aku sedar yang he is the right man fOr that jOb..
his characteristics yang aLways caLm,Optimist and matured-thinking buat aku respect die..
tapi daLam keLas tak nampak sangat ciri-ciri Leadership tue tapi biLe he is amOng the bLue-ers baruLah aku boLeh kate "nOt bad gak c aLip nih,tabik spring!!"
hari tue aku tau sOmething tentang diri die yang wat aku berfikir sebab2 nape die boLeh ade character2 macam tue..
"nO wOnder La die begini Orang Nye"
seOrang yang tabah and gratefuL with what he have.
:: amiruL syafiq ::
definiteLy a bOy,nO dOubt On that.seOrang Librarian.gOod in chemistry!!
>>chEmistry,arghh!!!hearing the wOrd make me headache!!<<
seLaLu tak datang sekOLah,kenape??
..TAK TAHU..
nizam kate "die ade masaLah peribadi"
BAEKKLAH!!
sejak akhir-akhir nie die cam 'cerie' sket,sejak Org yang tak digemari oLeh arEp pindah.
duLu nak berkate-kate ngan aku pun susah skang cm OK la sikit.
die baekk ngan nasihah [adOiyh!!]
seOrang yang study hard and nampak cam pandai..
kami panggiL die masbab.
:: muhammad nizam ::
bOy,PRS yang betuL-betuL berfungsi ikut kaLer baju Nye..tenang je OrangNye..
..STABIL..
seLaLu toLong aku with the cOmputer stuff,aku memang Lemah sket.
tapi aku tak gunekan die!!
>>SUMPAH<<
baek OrangNye sampai ade sOrang gurL bLeh pLayed him!!
takk baekk seh gurL tuh!!
nampak je baekk tapi eish!!!
dun wOrry nizam,what cOmes arOund gOes arOund..
aku tau and aku boLeh prOve kat kau..
tak pernah Lose his temper..
waLaupun die senyap tapi semua cikgu nOtice him..
!!fuyyOo!!
perkare-perkare asas yang cikgu2 cakap pasaL die is...
- cOnsistent
- sejuk mate tengOk
-baik sangat
-pOtensi besar
tapi ade sOrang cikgu nie kate "caLon terbaik nak buwat menantu"
oOps!!!!
hahahahahahahaha
ade satu ayat yang die pernah 'ungkapkan' and that sentence buat aku engat kat die.
"aku susah nak bersembang pasaL menda Lain seLain dari peLajaran"
:: padmini jeyagObi ::
a girL,yayy!! ahLi sEngaL crew. an indian girL yang berbangge dengan bangse die.
One of my cLose fren kat 5bEst!!
seOrang bLue-ers yang seLaLu cOver aku biLe saat genting.
>>terima kaseh>>
kaLau ade ape2 yang perLu grOuping aku die eika mesti same-same.
mak and ayah die berharap kat die.
die seOrang yang rajin walaupun die seLalu cakap die maLas.
^^pandai^^
mase-mase die dipenuhi dengan tusyen.
kaLau die ade prObLem die seLaLu cerite dengan chandru tapi die share dengan kami jugak
CUME
die akan cerite dengan eika duLu,maybe die sedar yang aku nie too revOLve in my wOrLd
[LyNn,seOrang yang struggLe dengan diri nye sendiri]
kami panggil die "Pad"
mase form4 aku n eika tak rapat sangat ngan die cz die rapat dengan racheL.
tapi ade satu incident berlaku between die and racheL
SO
die da tak seberape rapat dengan racheL.
secara TIDAK LIVE
die jOin kitOrang.
maka jadikLah "LyNnpAdeikA"
gOod friend
seLalu baLik dengan aku jaLan kaki,exercise!!
tue sebab kami kurus!!
sayang kat kau pad!!
:: nOor syafiqah ::
ahLi sengaL crew!!!
kawan aku!! aku kenaL die sejak dari kat tawakaL lagi.aku same dOrm dengan die sejak dari fOrm 2.kireNye Lame La aku da kawan dengan die.
3 years of friendship.
aku akui,waLaupun da Lame kawan aku tak expert sangat nak bace die..
tapi aku tau sejak2 fOrm 5 nie die jadik cerie same cam mase die dOk kat dOrm asma'.
dah takde 'Dr.jekyLL and Mr.Hyde"
cAyunk sama die
ade orang kate senyuman die manis.
setuju??
100%
dak-dak kat keLas suke bahan die sebab kaLu die cakap,tangan die Everywhere!!
tue sebab La kaLu die pukuL sakit!!
dOn't mess with eika..
as far as i knOw die beLum pernah faLL in Love..
jangan tanye kenape.
certain things are nOt meant to be discussed
die seLaLu bercerite dengan akmar.
stiLL ade sikap2 -------
takpe,iz a gOod thing..
cume aku tak mampu nak kEep On..
gOod in a Lot of things.
diaLah perempuan meLayu terakhir waLaupun Lidahnye tak meLayu sangat.
:: nur Liyana ::
..RESERVED..
she is LyNn
+ pLease try again Later +
thank yOu and byebye